Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

eveliendekker

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Evelien via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 21-02-2016 Het einde van ... (0)
  • 05-01-2016 Familiebezoek! (5)
  • 18-12-2015 Santiago & ... (4)
  • 10-11-2015 Op de helft! (5)
  • 27-09-2015 Een week vol ... (3)

Statistieken

Dit dagboek is 3488 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 259   Aantal reacties 12   Puerto Varas, Chili
a A

Mijn eerste week in Puerto Varas, Chili

Hallo allemaal,

Ik ben nu inmiddels al bijna een week in Chili en het bevalt me goed hier. Hoewel ik het erg moeilijk vond om afscheid te nemen, ben ik ontzettend blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

De reis begon op Schiphol , waar ik natuurlijk even door de zure appel heen moest bijten. Na het inchecken van twee flinke koffers (ik heb nog net niet mijn eigen bed en mijn kat meegenomen) en het afscheid nemen van familie en een aantal vriendinnen was het toch echt tijd om weg te gaan. Tijdens het boarden viel het me op dat ik vrijwel de enige Nederlandse was die het vliegtuig in ging stappen. Het grootste deel was namelijk Argentijns. Ik vertrok om 21.05 en de vlucht verliep gelukkig redelijk snel. Na zo’n 13 uur vliegen met KLM arriveerde ik op bestemming nummer 1: Buenos Aires. Helaas heb ik weinig hiervan gezien aangezien het weer slecht was en het was nog donker. Na een tussenstop van twee uur was het tijd om weer verder te vliegen naar bestemming nummer 2: Santiago de Chile.

Ik kwam het vliegtuig weer binnen en wilde op mijn aangewezen stoel gaan zitten, totdat mij iets opviel: het vliegtuig was maar voor 1/3 gevuld. Hierdoor heb ik tijdens de korte vlucht van 1,5 uur zo ongeveer overal in het vliegtuig kunnen zitten en had één van de stewardessen tijd om gezellig wat te praten. Ik vertelde haar over mijn reis en ze was ontzettend geïnteresseerd. Ze vertelde mij dat het in het begin moeilijk zou gaan worden, maar dat als je eenmaal gewend bent, de tijd zal vliegen en je niet meer terug naar Nederland wilt!

Rond 10.00 lokale tijd kwam ik aan in Santiago de Chile, waar ik een overstap had van twee uur. Hé hé, op naar de eindbestemming: Puerto Montt. Ik heb veel vragen gehad of ik met zo’n klein gammel vliegtuig heb gevlogen. Gelukkig was dit zeker niet het geval, aangezien het gewoon luchtvaartmaatschappij was zoals wij die in Nederland ook kennen en ik heb een heel fijne vlucht gehad. Het opstijgen was overigens echt prachtig, aangezien je langs het gebergte van Santiago vliegt (zie mijn foto's).

De laatste vlucht duurde gelukkig maar één uur en 50 minuten. Tijdens de daling heb ik weer prachtig uitzicht gehad over La Región de los Lagos (the lake district). Gek genoeg leek dit ontzettend op de landschappen van Duitsland en Noord-Frankrijk. Eenmaal geland nam ik de taxi naar het woonadres in Puerto Varas wat mij eerder was gegeven door mijn stagebedrijf. Helaas toen ik daar aankwam was er niemand aan te treffen. Dit kon niet waar zijn; helemaal alleen aan de andere kant van de wereld, minstens 22 uur onderweg geweest en geen woonadres?

De taxi heeft mij naar mijn stageadres gebracht en daar hebben ze mij naar een ander huis gebracht. Blijkbaar had ik door wat miscommunicatie het verkeerde adres en wist ik niet dat iemand van het bedrijf mij zou komen ophalen van het vliegveld. Eindelijk kwam ik aan in het huis. Het huis is van een collega en bij haar mag ik de komende maanden verblijven. Blijkbaar is het voor Chilenen normaal om zuinig om te gaan met de verwarming, want in bijna ieder huis of restaurant waar je komt zitten mensen met hun jas aan. Dat was zeker wennen dus!

De eerste twee dagen heb ik me vooral een beetje georiënteerd en de belangrijkste dingen geregeld. Op dag drie (afgelopen woensdag) was het tijd voor de eerste trainingsdag van mijn stage. Het is me toen duidelijk geworden dat Chilenen ontzettend snel Spaans praten en dat het heel veel moeite kost om het enigszins te kunnen volgen. Gelukkig heb ik twee ontzettend aardige supervisors die Nederlands zijn, wat me een erg warm gevoel geeft.

De eerste stagedagen waren nog niet ontzettend uitdagend, maar ik denk dat het nog wel komt. Verder houden de Chilenen ontzettend van de stroopwafels, dus pap en mam, als jullie in december langskomen, jullie weten wat jullie mee moeten nemen!

Verder heb ik dit weekend vooral gebruikt om even bij te komen van afgelopen week en ben ik het dorp in gegaan. Het dorp heeft een hele koloniale sfeer gecombineerd met veel Duitse invloeden. Echt heel indrukwekkend. De winkels die je hier vindt zijn ook heel westers. Zo ongeveer alles wat je in Nederland hebt (behalve drop en stroopwafels) kan je hier ook vinden in de supermercados en farmacias. Chili wordt niet voor niets het meest ontwikkelde land van Zuid-Amerika genoemd.

Mijn huis zit op ongeveer 5 kilometer afstand van het centrum van Puerto Varas, maar helaas zijn de wegen er niet op gebouwd om op te fietsen. Hoewel, het openbaar vervoer is goed geregeld met zijn bussen en taxi’s en het is zeker veilig genoeg om er gebruik van te maken.

En oh ja, met helder weer heb ik vanaf mijn kamer echt prachtig uitzicht op de twee vulkanen Osorno en Calbuco (de Calbuco is in April uitgebarsten). Dat heldere weer is helaas niet iedere dag het geval, aangezien het hier winter is, wat betekent dat de temperaturen rond de 9 graden schommelen en dat het veel kan regenen. Gelukkig gaat in september de lente beginnen en zal dit langzamerhand veranderen.

Ik hoop dat ik jullie een beetje een duidelijk beeld heb kunnen geven van hoe mijn eerste week is verlopen en wat mijn ervaringen tot nu toe geweest zijn. Mocht je vragen hebben over mijn avontuur, dan kan je altijd contact zoeken via Facebook, mail (evelien_dekker@outlook.com) of Whatsapp (06 12553033). Over het algemeen ben ik goed bereikbaar met Internet, dus het moet geen probleem zijn.

¡Hasta Luego!

Ga naar het overzicht

Reacties (12)

19 augustus 2015 20:20 | Door: Joke Dekker

Ha Lienie,

mooie foto's, is dat vanuit je kamer waar je woont of waar je werkt?

grmm

19 augustus 2015 20:40 | Door: hans dekker

Wat een avontuur Evelien en hoe mooi je het onder woorden hebt gebracht. Elke dag zul je wel nieuwe ervaringen op doen. Ben reuze trots op je meid! Natuurlijk nemen wij een koffer met stroopwafels in december. De tandarts zal het druk krijgen in Puerto Varas!

Liefs paps

19 augustus 2015 21:28 | Door: Wim Bax

Evelien, geniet en doe ontzettend mooie onvergetelijk ervaringen op !
Wim Bax

19 augustus 2015 21:35 | Door: Astrid

Hey Lien, wat super om te lezen!! En wat een prachtig uitzicht heb je! Daar kan maar weinig tegenop :-) Have fun!
Liefs,
Astrid

19 augustus 2015 21:44 | Door: Betty

Lieve lieve Evelien,

Via Joke heb ik jouw verslag kunnen lezen. Ik was zo benieuwd naar jouw reis en eerste indruk. Dat weet ik nu. De zondag dat jij vertrok had ik de hele dag de kriebels. Ik vind jou een super meid en heb respect voor jou. Deze stage periode zul jij nooit vergeten. Wat een mooie foto's! Vanaf nu kan ik jou volgen. Kus en lieve groeten, Betty.

20 augustus 2015 01:14 | Door: Evelien

Hoi allemaal!

Heel erg bedankt voor de lieve reacties!
Die foto's zijn helaas niet vanaf mijn kamer genomen, alhoewel ik vanaf daar ook mooi uitzicht heb.
Vandaag verder een hele mooie dag gehad waarvan ik mooi gebruik heb gemaakt tijdens mijn pauze. Het blijft iedere keer adembenemend!

Ik zal jullie op de hoogte houden.

Groetjes!

20 augustus 2015 08:37 | Door: Ad Bax

Ola Evelien,

Wat een leuk verhaal, en wat een prachtige foto's. Ik ben jaloers!

20 augustus 2015 08:40 | Door: Ad Bax

Sorry, ik was wat snel met doorzetten van het bericht.

Ik ben benieuwd naar je verdere verhalen. Zeker als je wat meer contact krijgt met de locals wordt het waarschijnlijk alleen maar leuker.

Succes met je stagewerk.

Groet,

Ad

20 augustus 2015 10:38 | Door: frans

Hoi Evelien,

Leuk om je verhaal te lezen en te lezen dat je het wel naar je zin hebt.
Wacht graag je vervolgverhalen af.

Frans

24 augustus 2015 00:10 | Door: Sharon Held

Hola Evelien:
¡Qué maravilloso que has decidido hacer este viaje y este período de prácticas en Chile! Vas a pasarlo muy bien, estoy segura de eso, me alegro de leer de tus aventuras. Yo también soy muy orgullosa de ti y te deseo una experiencia única y fantástica.
Un abrazote,
Sharon

27 augustus 2015 21:59 | Door: Evelien Dekker

¡Muchas gracias, allemaal!

30 augustus 2015 11:10 | Door: Theo en Marjan

Fijn iets over je te lezen. Leuke foto's. Ik denk dat je ouders ook chocoladehagel mee kunnen nemen. Wij denken dat je het wel naar je zin hebt. Zie graag een volgend reisverslag. Groetjes Marjan en Theo.